Tip van onze styliste
Terug naar overzicht

Drie interieurtrends voor dit najaar

- Het is een veelbewogen jaar waarin ‘thuis’ belangrijker is dan ooit. We maken van ons huis een plek waar we uren kunnen doorbrengen, waar we ons comfortabel voelen en waar we ook een vleugje natuur in terugzien.


Drie interieurtrends voor dit najaar

1) Bruin in de basis

Het is een klassieke najaarskleur en dit jaar maakt hij een comeback: bruin! Deze natuurlijke, warme kleur zien we dit najaar vooral in een ton-sur-ton effect terug. Dit komt neer op het combineren van verschillende tinten bruin, zoals op de foto hieronder. Hier zie je onder andere de kleur Brave Ground, Flexa’s Kleur van het Jaar 2021; een warme, aardse en natuurlijke kleur die zorgt voor balans in elke kamer. In combinatie met donkerbruin en houten elementen creëer je een prachtig geheel.  

Bruin combineer je ook mooi met andere kleuren, zoals grijs- of blauwtinten. Kies dan vooral voor luxe afwerkingen zoals koper, marmer en fluweel. Denk aan zachte, bruine gordijnen in combinatie met een blauwe fluwelen bank en een marmeren salontafel. Maak het geheel af met luxe kussens, een mooie bos bloemen en een warm vloerkleed.

2) Haal de natuur in huis

Anno 2020 zijn we ons bewuster dan ooit van onze relatie met de natuur. We willen de natuur steeds meer integreren in ons interieur. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van bamboe meubels, rattan opbergmanden en het gebruik van hout of natuursteen in de badkamer. Het liefst gebruiken we in dit geval items met een duurzaam karakter. Gelukkig zijn steeds meer merken bezig met het ontwerpen van duurzame meubels en accessoires. Zo maakt het Scandinavische FERM Living regelmatig producten van gerecyclede materialen. 

Tip: Haal een natuurlijke sfeer in huis door te kiezen voor houten jaloezieën als raambekleding. Onze jaloezieën worden gemaakt van FSC-gecertificeerd hout, afkomstig van duurzame houtkap. Een extra duurzame keuze is modern imitatiehout, dat bijna niet van echt te onderscheiden is!

Beeld: FERM Living en Houten Jaloezieën van Luxaflex®

3) Ribfluweel en andere zachte stoffen

In de jaren ’70 zag je het overal: ribfluweel, ook wel corduroy genoemd. Deze stof is dit najaar weer helemaal terug! Denk aan retro geel en oranje, maar ook aan stoerdere blauw- en groentinten. Naast ribfluweel zien we ook veel velvet en teddystof in de nieuwste interieurcollecties. Met dit soort stoffen breng je direct een warm en sfeervol gevoel in huis. En dat past natuurlijk perfect bij het najaar!

Beeld: Desenio en Riverdale