Vlakhangende zonwering of screens zijn de makkelijkste en meest efficiënte oplossing om uw ramen of andere gevels een discrete én ook een functionele waarde mee te geven. Ze laten zacht licht binnen en het zicht naar buiten blijft mogelijk.


Screens Screens Screens Screens Screens Screens Screens Screens Screens Screens Screens Screens Screens Screens Screens Screens

Mooi & Functioneel 

Screens zijn een duurzame vorm van zonwering die toepasbaar is in vele situaties. Zo zijn ze volledig bestand tegen roesten, niet vervormbaar en bestand tegen elk weertype. De screendoeken zijn brandvertragend, antistatisch en bovendien UV bestendig. De screens geven overdag goed zicht naar buiten, maar belemmeren de inkijk naar binnen. 

De mogelijkheden van screens zijn oneindig. In vele soorten en maten is er een groot verschil te maken tussen de standaard uitvoering en de zip-uitvoering.


Standaard uitvoering

De standaard uitvoering kenmerkt zich door de standaard wijze waarop het doek met de onderlijst tussen de geleiders naar beneden wordt bewogen. De bediening kan zowel handmatig als elektrisch en de keuze uit de diverse soorten zonwerende doeken is net zo groot als bij de overige soorten. Het nadeel van dit type screen is dat indien de wind er vat op krijgt, het doek en onderlijst de neiging heeft om te gaan 'klapperen' en omhoog gaat bewegen tussen de geleiders. De standaard uitvoering is uitermate geschikt voor bediening met de hand. Doormiddel van een bandopwinder, zoals dat bij een handbediend rolluik ook gaat. 


Zipscreen

De zipscreen daarintegen wordt met behulp van een ritssluiting op spanning gehouden.  Door deze speciale manier van geleiding is het doek in elke positie windvast. Het is eveneens functioneel als insecten hor omdat het zeer vlak aansluit bij het raam. Naast zonwering voor woningen kan een zipscreen ook prima geplaatst worden bij een terrasoverkapping of als zonwering bij een tuinhuis of veranda. Een zipscreen is alleen geschikt voor elektrische bediening. De mogelijkheden die elektrische bediening bieden zijn oneindig. Zo is het mogelijk om de zipscreen via uw telefoon te bedienen. Maar de screen kan ook zelf zijn werk doen door een wind-, regen- en zonnensensor. Zo heeft u een perfect balans tussen schaduw en zon.

Lees meer over onze slimme elektronische bediening ›

 


Het juiste doek

Voor screens worden doeken uit de beste weverijen gebruikt. U heeft de keuze uit honderden verschillende dessins. Bij Woninginrichting de Zon kunt u zich laten inspireren en verrassen door klassieke, stijlvolle en moderne kleurencombinaties.

Het is zelfs mogelijk om uw doek aan uw persoonlijke stijl aan te passen. Binnen deze collectie is het mogelijk om diverse modieuze en trendy digitaal gedrukte dessins in meerdere kleurpatronen te creëren. Zowel aan de voor- als achterzijde van de screen worden dezelfde kleuren gebruikt, zodat beide zijden dezelfde kleur hebben. 


Volautomatische bediening 

Weer en wind heeft op den duur invloed op de uitstraling van het doek. Volautomatische bediening door zon- en windsensoren beschermt uw scherm beter en voorkomt schade door weersinvloeden. Tevens is het mogelijk om uw scherm met uw smartphone te bedienen! 

Meer informatie over elektronische bediening?

Als dealer van verschillende gerenommeerde merken, zoals Heroal en Luxaflex, vertellen wij u graag meer!

Het reactieformulier wordt verstuurd Het contactformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.

Stel uw vraag

Deel deze pagina
Waarom kies je voor De Zon?

  • Voor elke situatie een geschikte oplossing
  • Enkel de beste merken
  • Opgeleide monteurs
  • Bijna 50 jaar ervaring

Meer info? Neem contact op